Wednesday, December 21, 2011

conteng arang ke bangunan sekolah je

Assalamualaikum..

Macam pelik je kan bunyik tajuk entry kali ni.. selalu korang dengar pepatah ibarat "menconteng arang ke muka" je kan.. tak penah lak dengar conteng arang ke bangunan sekolah..nak wat camne, sekolah takde muka..orang je yang ade muka..hahaa..

Baru-baru ni negara kita telah 'shock' sejuk beku bahana kes lelaki gay Malaysia pertama yang berkahwin kat UK.. korang ade dengar tak pasal berita tu? pegi lah search kat google atau bing.. search je nama " ARIFF ALFIAN" .. pasti banyak link yang korang boleh terjah..

Adoi malu nya laa aku sebagai rakyat Malaysia negara Islam bila dengar berita memalukan macam ni..
Korang nye perasaan lak macamne? lu pikirlah sendiri..!!

Dah la kahwin kat 'chapel' ( gereja kecil ) satu hal, bantai lak pakai baju melayu yang sinonim sangat la dengan orang melayu Malaysia..satu lagi, masih mengaku diri tu Islam sampai ke mati.Rasa nya awak tu dah kafir la encik, bukan Islam dah.Nak kata bangang tak bangang, nak kata bodoh, dia ni pandai.. belajar kat UK pun atas ihsan biasiswa petronas (klau tak silap la kan)..

Tapi apa yang aku kata conteng arang ke bangunan sekolah? haa.. sebab dia ni bekas pelajar sekolah haku, kiranya senior laa sebab dia tamat form 5 tahun 2001.. memeyy laa haku tak kenal dia, tapi reputasi sekolah, nama sekolah terus jadi 'down' ..break down..turn down.. upside down.. 'breaking dawn'? lari topik lak! Tetiba aku taknak mengaku belajar kat sekolah yang sama dengan mangkuk hayun nehh.



Glamour engkau ye wahai encik Ariff Alfian..bawak nama Malaysia, nama sekolah pun bawak sekali..hai apa nak jadi laa dunia..tunggu masa je nak padam kot..

MASYAALLAH.

4 comments:

  1. Tu lah. Sekarang ni mcm2 dah ada, cuma tak tunjuk je kan? Ramai dah jadi gay, maksiat sana sini.. Hm dunia akhir zaman

    ReplyDelete
  2. semoge dia kembali ke pangkal jalan,
    insya Allah :')

    ReplyDelete
  3. insyaallah.moga sempat la ke pangkal jalan..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget

click it if you're a true blogger