Sunday, October 16, 2011

pening beruk


hai kawan-kawan blogger yang manis2 dan hensem2 skalian..

ikaa dah start malas nak blogging balik!
pertama, sebab memang takde topik..kedua, ikaa tengah pening beruk menyiapkan final year report yang perlu di-submit sebelum 6 hb depan..
pening beruk tu macam mane tau tak? tu la dia pening tahap tergaru-garu..haha! kan da mcm beruk :p

pada saat ika tengah update post terbaru ni, ikaa baru siapkan 58 mukasurat untuk report tu..dan masih perlu 42 mukasurat lagi sebelum ready untuk di-print!
Ya Allah, sumpah dah tak tau nak tulis ape lagi untuk tambah muka surat yang xcukup tebal ni..

Mari search di google! kot2 ade info yang boleh ditokok tambah ke dlm report..kalau boleh letak gambar tyra banks ke..kim kardashian ke..pamela anderson ke kan! kot boleh dapat markah extra from lecturer! ye laa, yang marking report kitorg lecturer lelaki, tetiba dia jadi suka lak kat report ikaa sbb ade letak gambar2 pompuan seksi meksi baru la dapat markah lebih! huahuahua :)

Chaiyokk!! 42 pages more ikaa!! glory~glory man united~~! ( ahh tetibe lak masuk lagu man U ni.. *&*^%$##@! )


caption gambar : ini boleh la ibaratkan sebagai saye..sedang menyiapkan report sambil dukung anak ♥

Monday, October 10, 2011

my new good friend.


semalam, 10/10/2011 ikaa kluar bersama seorang member baru yg sgt baik (baru xde laa baru sgt pun!) Marini, pegi ke tempat praktikal kitorang Prince Court Medical Centre utk gi ke HR ( HR bukan Hardstyle Republic oke tp Human Resource)

Sampai sane baru laa si Nini tunjuk yg dye bawak Evaluation Form utk mintak cop HR, yg aku langsung xingat da pasal form tu ( so,terpaksa laa dtg sana lg skali utk settle form tu pulak! hish! )
Aku lak nk buat "clearance" utk praktikal, means lpas abes praktikal kene laa pulang ID & Access Card balik kat diorg..ade lak "bakal" manager aku kat situ,pe lagi aku tunduk je laa sepanjang ade kat kaunter kakak tu,takut manager perasan yg aku xdtg report duty lak! huahuahuaa~~
Then pas settle semua tu,kamik turun basement jap sbb aku nk gi ke mesin ATM mau cocok-cocok duit :p dan sempat laa gi kitchen Galeria kejap borak2 ngan abg2 & kakak kitchen :) will miss you all oke!

Dan lpas tu kitorg blah dan pegi ke KLCC ( dh berkurun lamanye x berjalan &makan di KLCC )
Melantak jap sbb masing2 dah kebuloq, beli 2 set chicken teppanyaki :) Abes makan,Nini meeting Abang Wan utk order custom made cupcake dari dye (Abg Wan ni terrer wat kek guna fondant yg nampak lawa gila siap ade mcm figure tu!)
Oke lepas abes diorg berbincang dgn serius nya :p kitorg pun ape lagi blah laa balek umah!
Thanks Nini sbb angkut aku oke!




peace! :)

Friday, October 7, 2011

GiveAway by anis athia

bosan2 join contest..baru laa x bosan..aummm!!



credit to tha blogger : anis athia

mengarut macam cencurut.

bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum w.b.t

Harini aku tak payah lagi pegi praktikal sbb dah abes! yezz!
So pagi2 bangun boleh rilex2 tak yah tergesa2 bersiap gi praktikal :) ( senyuman menguntum )
Kul 10 pagi, mama aku teman kan aku pegi ke pejabat pos Taman Melawati untuk ambik parcel POS LAJU sbb kelmarin posmen dh melecet tangan ketuk + gegar pintu pagar umah aku coz xde org kat umah time dye hantar..haha..
dh dapat CONTACT LENS yg aku order tp dpt free dari YAYA NORHAN.. 2 pasang lagi tu oke! thx syg!

Then gi bermalas-malasan di umah mak mertua haku..mak mertua aku lak nk kuar, dye nk bawak anak aku skali jalan2 samew dye..aku pun merelakan je laa..
Duk sana tengok tv sampai tertido-tido..bila ujan angkat baju kat luar..pastu sambung tgk tv agy..

Ohh bosannye..
Bila ujan lebat, astro pun xdapat coverage, mmg stok bosan tahap tergaru-garu,
aku pun men-chiow kan diri pegi ke salon mak aku, online sat, snap2 gamba mengarut..dan dan dan..
balik umah dengan mak aku..
bosan kan?kan?

inilah hasil kebosanaan terlampau aku..taraaaaa..!!


caption gambar : contact lens tajaan YAYA NORHAN :)

Wednesday, October 5, 2011

interview yang gagal.



tengah hari td ikaa pegi satu job interview di sebuah kafe dekat2 kawasan umah ikaa.
pakaian da vogue abes tapi pegi jalan kaki pakai selipar jepun..haha..high heels simpan dlm beg dulu coz takut melecet pakai berjalan jauh2..(korg pun mesti ade yg wat cmtu kan kan :p )

bile sampai,tengok cafe tu baru je nk bukak, tanye staff tu.."Puan Min ade x?" ..staff tu kate " dye blum sampai lagi kot..jap saye try call dye, akk duduk la dulu ye"..
tunggu punye tunggu ade laa setengah jam duduk dlm cafe tu duk berkipas pakai MENU CARD je sbb diorg lum pasang kipas..last2 aku sms je Puan Min tu, rupenye interview kat opiz tingkat atas..

cett ! buat ponat den je nunggu berpeluh ketiak kat kafe tu td..naik opiz baru laa lega kene aircond..

setelah di interview oleh tuan punye cafe selama lbey kurang setengah jam, maka dengan rasminya..
AKU TAK DAPAT KEJE TERSEBUT! haha..

bukan ape,sbb shif keje dari kul 12 tgh hari sampai 12 malam..mmg tak arr! xpe, aku dtg pun saje je nk cube nasib..

pastu sebelum balik,bos jemput makan minum dulu kat kafe, free of charge :)
so dapat la merasa MEE UDANG ngan jus BUAH KEDONDONG dengan percuma senang hati nye :)




take a shot before leaving for tha interview ;p
There was an error in this gadget

click it if you're a true blogger