Monday, November 14, 2011

eyebag, darkcircle, spek mata rabun jauh tahap meraba.

Hai kepada blogger yang ada masalah KE-RABUN-AN ..
yang duk pakai spek mata tebal, tebal lagi make-up mak nyah duk blakang blok F tingkat 4 tu..
adakah korang semua mempunyai masalah yang sama macam yang ika hidapi sekarang ni?

EYEBAG! DARK-CIRLE!

Ikaa ni meme la rabun tahap meraba-raba, setat pakai spek masa darjah 4..
mula-mula rase mcm sakai sebab kecik2 dah kene pakai spek,kadang tu tak pakai spek gi skolah..ingat masih power sangat la tu boleh nampak papan itam kat depan..lama kelamaan rabun jadi semakin teruk, akibat degil taknak pakai spek yang tak vogue tersebut..

Masa form 3 ikaa setat bertukar kepada contact lens..rasa masa tu kalau pakai spek memang tak lawa, nak up-to-date macam member2 lain jugak..dulu masa baru berjinak-jinak, ika pakai jenama Acuvue Clear .. tengok sekarang, abes je SPM terus pakai contact lens bermacam2 warna..hijau,purple,cokelat mahupun kelabu tahi itik..hahaa.

Masalah nya ni hah, eyebag yang begitu ketara, dan dark-circle di bawah mata..hitam, macam beruang panda dah..susah nak touch up dengan make-up skali pun..gerenti masih kelihatan di situ ye.. hurmm ni laa yang tak best bagi orang yang rabun dan pakai spek mata..memang tak dapat elak.. dah beli macam2 produk utk kurangkan dark-circle tapi tak berkesan ( kerana time awal2 beli je selalu guna, lepastu campak dlm laci je buat koleksi )

Ingat nanti kalau ada duit lebih..insyaallah ikaa nak buat rawatan LASIK
Barulah tak payah pakai spek mata..contact lens pun takyah pakai dah :)
mungkin juga masalah eyebag akan berkurangan kot!


caption gambar : bukan selalu dapat tengok gambar ikaa tanpa make-up oke! tengok tu bawah mata sangat hitam kan, dah mcm mata panda :p

Thursday, November 10, 2011

pakai NOKIA best hape :)


lama nya tak update blog semenjak tekun menyiapkan tesis tahun akhir kuh..sekarang semua kembali normal, takyah nak sesakkan lagi otak + sesakkan rumah dengan notes-notes yang berterabur akibat pening menyiapkan tesis..
tesis pun dah submit pada lecturer yang berkenaan, hensem lagi macho incik Elmy ( ambik hati!haha )

Ikaa jarang sangat nak online blogger ni, bukan sbb tak sayang..sayang ikaa pada blogger sama sayang nye ikaa pada myspace dan facebook..twitter sayang sikit je! hehe..

Kebelakangan ni hanya online dengan menghadap handphone NOKIA C3-00 yang ketinggalan zaman ni, ikaa tak mampu nak pakai blackberry, iphone atau galaxy ace macam kawan2 ikaa yg lain..ishk ishk.. sendu pulak rasa :-(

Tapi pakai Nokia pun best hape..banyak aplikasi boleh dimuat turun dari OVI STORE..ikaa pun ada Facebook Mobile--Twitter by Nokia--ChatPRO for Facebook..Foursquare pun ade tau..! sayang nya satu je takde..Blogger.com on mobile!

Bila online Blogger pakai handphone gerenti jamm sbb trafik terlalu padat dan page terlalu berat utk load pada skrin handphone yg kecik cenonet nih..kan best klau Blogger.com cuba buat aplikasi Blogger, yang senang dan ringan..so xpayah loading lama dan page tak jamm..gerenti ikaa update blogger tiap hari :)

sedar tak sedar dah masuk bulan November kan..sebulan lebih lagi genaplah kita melangkah lagi sekali ke tahun baru 2012..semoga umur ikaa dipanjangkan, dimurahkan rezeki selalu agar dapat ber-Blog lagi dengan kalian semua.. <3
caption gambar : gambar snap pakai handphone pun berkualiti jugak kan, tapi x setanding DSLR lah :p

There was an error in this gadget

click it if you're a true blogger