Thursday, April 28, 2011

manje IZZ ZIKRY cepat sembuh okayy

harap2 sgt my baby sembuh dari penyakit dye secepat mungkin..
aku sendiri merase sayu bile dengar dye menangis dlm bilik rawatan,
seorang budak kecil yg masih blum mengerti apa2, bile dtg hospital kene cucuk sane sini..
kesian gila kat dye..anjew IZZ ZIKRY cepat2 sembuh okay..
baru senang hati mummy ngan daddy :)
insyaallah..amin



Friday, April 22, 2011

KOD BABI

nak kongsi sikit pasal makanan yang mempunyai lemak babi
aku terbaca satu artikel tentang mcm mana wujudnya penggunaan lemak babi dalam makanan..ia bermula dari orang perancis, sbb majoriti diorang keje jadi penternak babi yg berjaya..
sambil baca tu aku dah terbayang adakah ape2 makanan yang aku makan selama ni ade terkandung lemak babi..
marshmallow..gula2 sugus..
hurmm..nnt aku pegi kedai aku check isi kandungan semua gula2 tu!
alangkah bodoh nya umat Islam kerana tertipu dengan kod-kod babi ni, mmg la kita xnampak dlm isi kandungan bahan2 mknn tu tertulis LEMAK BABI ..sebab diorang buat ia jadi tersirat dengan hanya menulis kod-kod yg kita malas nk amek tau slama ni..
paling mudah untuk elakkan kita ni termakan lemak babi secara tak sengaja adalah : belilah barangan buatan MALAYSIA saja okayy..
cuba jangan beli makanan yg diimport dari negara lain..terutamanya PERANCIS,CHINA & JEPUN

kat sini ade kod babi yg aku nak kongsi, semoga kita lebih berhati2..

E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234, E252,E270, E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430, E431, E432, E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474, E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493, E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.

Thursday, April 21, 2011

CANDID CAST & THE CURVE && ONE UTAMA

april 20, 2011


aku, kak wa, ayu ngan makram pegi casting untuk iklan digi.
lokasi : CANDID CAST damansara kim, petaling jaya..
memang lawak gila casting kat sini, macam2 kene buat, posing mcm model lah..shuffle dan yang paling xtahan tu setiap sorang kene wat menari retro agogo..
part tu yg lawak gila aku ngan kak wa dah termenung jap kat situ xtau mcm mane nk menari retro, ape lagi kitorang pun bantai je la menari cucuk2 bintang tu smua..
time makram nak casting je, ujan turun lebat gila!
dalam 2 jam gak la kitorang berempat casting..lpas slesai semua dah lapar kan..
maklumla ujan..perut rase bertambah2 kosong la..kitorang gi makan kat waroeng penyet@the curve..
burppp~~ alhamdulillah..boleh tahan la makanan kat sini..2nd time mkn ayam penyet!
okayy then kitorang sambung merayau ke one utama pulak pegi main game ngan karaoke jamban..
hahah, aku yg suara katak ni segan laa dgn kak wa & ayu yg suara mantopp gila!
abes melalak cam gila nyanyi lagu bruno mars & lagu dewa 19,, kitorang pun balik..
kat luar still hujan, so makram & kak wa dengan baik aty nye anta aku & ayu sampai KL Sentral..
THX KAK WAWA & BRO MAKRAM :)
dari KL Sentral hubby aku pun pickup then balik..
wah penat gila la rase! balik tido!

Monday, April 11, 2011

MY MUM-IN-LAW NOW ADDICTED TO BOWLING!


family bowling tournament
@ wangsa walk bowl



mum-in-law, me & sisters-in-law



dad-in-law introducing his 4th grandchild :)

Thursday, April 7, 2011

PETER GENE HERNANDEZ DIE-HARD-FANS!!

halo halo!
bile bace title post ni mesti ade yg tertanye tanye sape lak PETER GENE HERNANDEZ kan kan?
nak dipendekkan dan diglamourkan namenye jadilah BRUNO MARS! kenal ke xkenal? klau xkenal maknenya korg duk bwh tempurung kelapa kat blakang umah mak minah la tu okayyy!
aku ni boleh dikatekan kipas-susah-mati Bruno Mars la gak..semua lagu dia aku hafal, nota2 kolej xyah hafal pun xpe asal aku hafal lirik2 lagu dia..ahahaa..
Bruno Mars nk dtg KL bulan ni..lagi 2-3 hari je pulak tu dari skrg!
aku geram btul laa xdapat beli tiket konsert dia sbb awal2 lagi dh sold out!
mak aiii ramai gak peminat dia kat Malaysia ni kan..
pastu si Wahab budak kelab aku ni boleh kate yg dia dapat tiket Bruno Mars, siap ALL-ACCESS PASS lagi tu tapi dia reject dari kawan dia sbb xminat nak gi..
berbulu laa aku dengar, aku penat lelah try masuk contest sane sini nk dapat kan tiket dia tp si Wahab senang2 je reject!
sabo je la aku dgn ko ni Wahab oii...

KLMU-CLEO FASHION SHOW 2011 @ SIME DARBY




Ni antara gambar2 yg sempat snapshot sblum show bermula..sepatutnya aku dgn dayang2 lagi 2 org pegang banner, tapi last minute cancel sbb bongok mane ntah xbuat pun banner tu & xbg tau kitorg..so kitorg mcm sia-sia je la berlatih 1 minggu dari pagi smpai ke petang duk kolej, tp xdpt perform ape yg sepatutnye kitorg buat..hurmmm...
so aku ngan dayang2 sekalian tu just perform utk opening je sbagai pelakon bisu! kahkah..
jadiklah dari xbuat ape2 kan..
bongoks!! :p
There was an error in this gadget

click it if you're a true blogger